Grim nieuwe assistent Blind bij Oranje

Fred Grim gaat als assistent van bondscoach Danny Blind aan de slag bij het Nederlands elftal. De oud-doelman werkte al bij de KNVB als bondscoach van Jong Oranje en maakt nu promotie naar het 'grote' Oranje. Blind had geen enkele assistent meer over na het vertrek van Dick Advocaat (naar Fenerbahçe) en Marco van Basten (FIFA).

,,Een mooie stap'', aldus de 51-jarige Grim, die jarenlang met Blind samenspeelde bij Ajax. Als reservekeeper maakte Grim de grote Amsterdamse successen in de jaren negentig mee. Als trainer werkte hij in diverse functies bij Ajax, Sparta Rotterdam en Almere City FC, waarbij hij als hoofdtrainer de nodige indruk maakte. Vorig jaar werd de oud-doelman aangesteld als bondscoach van Jong Oranje.

,,Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling. Natuurlijk heb ik met absoluut veel plezier en motivatie bij Jong Oranje gewerkt en had ik graag met dat team naar het EK gewild. Maar dit is een kans die ik met beide handen aangrijp.''

Langeler

De KNVB heeft Art Langeler aangesteld als opvolger van Grim bij Jong Oranje. Langeler, hoofd van de jeugdopleiding bij PSV, zit in ieder geval de komende twee EK-kwalificatieduels op de bank bij het talententeam. Langeler was al in dienst bij de bond als assistent van Oranje onder 20 jaar.

,,Ik ben nu al elke dag bezig om met talentvolle voetballers de laatste stap naar de top te maken'', zei de 46-jarige Langeler, die eerder hoofdtrainer was van PEC Zwolle. ,,Mijn werkzaamheden bij PSV en Jong Oranje sluiten perfect op elkaar aan.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.