Groenewegen: dit had niemand verwacht

Ook de Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo met sprinter Dylan Groenewegen liet zich woensdag verrassen in de finale van de elfde etappe. Na een hectische rit door de harde wind was het uitgedunde peloton op weg naar een sprint maar de topploegen Tinkoff en Sky verrasten de hele groep door met vier renners weg te rijden in het zicht van de finish. Peter Sagan (Tinkoff) kon zo de rit winnen en Chris Froome (Sky) kostbare seconden pakken voor het algemeen klassement. ,,Dit had niemand verwacht'', reageerde Groenewegen woensdag direct na afloop.

,,Ik had verwacht dat we met een kleinere groep gingen sprinten. We hebben misschien niet 100 procent opgelet en dat is ons eigen fout'', aldus de sprinter over het optreden van zijn ploeg.

Groenewegen probeerde nog mee te doen in de strijd om de vijfde plaats maar kwam niet verder dan de dertiende plek. ,,Ik probeerde dat sprintje nog te winnen maar dat lukte niet helemaal. De uitslag is niet super'', zei de Nederlands kampioen. ,,Het was een hectische dag, we hebben een goede koers gereden en dan is het zonde dat er vier man wegrijden. Maar goed dat zijn ook niet de minsten.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.