Groenewegen grijpt ook naast zege in Handzame

Wielrenner Dylan Groenewegen heeft vrijdag ook in de Handzame Classic net naast de overwinning gegrepen. De sprinter van LottoNL-Jumbo ging na 199 kilometer koersen al vroeg de massasprint aan, maar werd in de laatste honderd meter gepasseerd door de Slowaak Erik Baska. De 22-jarige renner van de Tinkoff-ploeg vierde zijn eerste overwinning als prof.

Groenewegen werd afgelopen week ook al net geklopt in de Ronde van Drenthe en Nokere Koerse. De 22-jarige Amsterdammer eindigde vorig jaar als vijfde in de Handzame Classic, die traditioneel op de vrijdag voor Milaan-Sanremo wordt verreden. Dit keer behoorde de sprinttroef van de LottoNL-Jumbo tot de topfavorieten. Zoals verwacht draaide de Belgische semiklassieker uit op een massasprint, nadat zeven avonturiers onder wie Rob Ruijgh waren opgeslokt door het peloton.

Groenewegen ging van ver aan, maar werd voorbij gespurt door Baska. De Nederlander moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Belg Gianni Meersman, de winnaar van vorig jaar, werd derde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.