Groningen geeft 60.040 euro voor vrouwenopvang Het Kopland

GRONINGEN Met de campagne Groningen Geeft Thuis was Het Kopland het goede doel van de 4Mijl van Groningen 2016. De stichting haalt met de campagne geld op voor de inrichting van de nieuwe vrouwenopvang van Groningen.

Dit weekend ontving de stichting van 4Mijl race-director Elske Dijkstra 60.040 euro. Een voorlopige schatting van de eindopbrengst. Want meer dan 30 collectanten en andere vrijwilligers waren dit weekend voor de stichting actief. Veel bedrijven en particulieren liepen gesponsord mee of organiseerden hun eigen acties. Daarnaast start de stichting vanaf nu een basisscholenactie in de stad Groningen.

Ambassadeur Saar Koningsberger van stichting Het Vergeten Kind liep mee in de Charity Run voor Groningen Geeft Thuis. Het Vergeten Kind steunt deze lokale campagne en werkt nauw samen met Het Kopland als het gaat om de inrichting van de kinderruimtes. Want die krijgen speciale aandacht in het nieuwe pand. Het Vergeten Kind zet zich in voor alle kinderen in opvangvoorzieningen.

Na overhandiging van de cheque van 60.040 euro voor Het Kopland, tekende Koningsberger voor 10 Vogelthuisjes. De symbolische aftrap van de basisscholenactie: de verkoop van vogelhuisjes, die speciaal voor dit doel omgedoopt zijn tot Vogelthuisjes.

In de vrouwenopvang van Het Kopland vinden vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld een veilige plek. Het pand wordt gebouwd door woningcorporatie Nijestee in de Oosterparkwijk. Eind 2017 moet het gebouw er staan. Dan verhuizen medewerkers en bewoners van het centrum naar de Groningse woonwijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.