Groningen voorkomt stunt De Graafschap

FC Groningen heeft zondag in eigen huis met 3-1 gewonnen van De Graafschap. De degradatiekandidaat kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong via Cas Peters, maar nog voor rust schoot Rasmus Lindgren uit een vrije trap raak. Hedwiges Maduro en Oussama Idrissi beslisten na rust het duel in het voordeel van de thuisploeg.

Groningen had in eigen huis wel het balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. De thuisploeg leek nauwelijks geïnspireerd en dat De Graafschap in de achtste minuut op voorsprong kwam, was weliswaar verrassend, maar niet geheel onverdiend. De Doetinchemmers waren al enkele keren opgedoken voor het doel van Groningen-sluitpost Sergio Padt. De treffer van Peters was een schot uit de tweede lijn waar Padt wel aan zat, maar dat hij niet kon keren.

Na de 1-0 bleef De Graafschap gevaarlijker. De bezoekers kregen de bal echter niet nogmaals achter Padt. Een van de spaarzame aanvallen van Groningen leidde vervolgens tot een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Rasmus Lindgren krulde de bal de korte hoek in terwijl De Graafschap-goalie Hidde Jurjus aan de grond genageld stond.

Rush

In de tweede helft gingen beide ploegen voor de winst. Voor het publiek in de Euroborg leverde dat meer spektakel op met kansen aan beide kanten. Die van Groningen waren talrijker en een kwartier voor tijd kopte Hedwiges Maduro raak na een voorzet van Idrissi aan de rechterkant. Via de lat en de rug van Jurjus verdween de bal over de doellijn. Invaller Idrissi schoot even later fraai raak na een rush van de rechterkant en besliste de wedstrijd definitief.

Door de nederlaag houdt De Graafschap een punt voorsprong op nummer laatst SC Cambuur, dat zaterdag van Ajax verloor. Groningen blijft tiende met evenveel punten als nummer elf sc Heerenveen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.