Robert Post uit Groningen heeft na een zware koers de inlineskate marathon in het Gelderse Brakel gewonnen.

Dat gebeurde na een tactisch steekspel tussen de ploegen van Jumbo-Visma, Konvi en Royal A-ware. Onder aanvoering van Jordy Harink en Post werd vervolgens het peloton uit elkaar gereden. Daarna bleef een groep van slechts vijftien over, onder wie Robert Post en drie Jumbo-Visma-ploegmaats.

In de finale reden de Jumbo-rijders De Gier, Harink en Post met Harm Visser en Ronald Haasjes nog weg. De 28-jarige Post kwam als eerste de laatste bocht uit, waarna de Groninger niet meer werd achterhaald. Harink uit Rouveen werd tweede en Haasjes uit Staphorst derde.

Derde zege voor Jumbo-Visma

Na Bart Hoolwerf vorige week in Eibergen en Casper de Gier vorige maand in Rotterdam was Post de derde man van Jumbo-Visma die met een overwinning aan de haal ging. „We weten dat we met de vijf man die hier waren heel goed zijn. Dan hoop je wel op een selectieve koers en dat was het vandaag. De beuk ging erin en de sterksten bleven over”, zei Post tegenover schaatsen.nl.

Elisa Dul wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen was de KNSB Reggeborgh-marathon in Brakel een prooi voor Elisa Dul. Ze troefde in de winderige en daardoor zware koers onder anderen de plaatselijke favoriete Elsemieke van Maaren af. Nadat aan een ontsnapping een eind kwam, ging Dul in de sprint als winnares over de meet, voor Marijke Groenewoud en Bianca Roosenboom.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport