Lycurgus in actie.

Gronings Lycurgus wint volleybaltopper van landskampioen Orion

Lycurgus in actie. Foto: Jan Kanning

De volleyballers van Lycurgus uit Groningen deelden in de competitie een stevige tik uit door zaterdag landskampioen Orion met 3-1 te verslaan.

Dat gebeurde uit in Doetinchem met de setstanden 21-25, 25-22, 24-26 en 16-25. Daardoor is Lycurgus met 21 punten uit acht wedstrijden nu gedeeld koploper in de eredivisie met Dynamo. Eenvoudig kwam de zege in de topper tussen de finalisten van vorig seizoen om het landskampioenschap niet tot stand.

Geworsteld

,,We hebben ons door deze wedstrijd heen geworsteld’’, zei Lycurgus-coach Arjan Taaij, ,,en karakter getoond. Ook op de momenten dat we in de tweede en derde set onder druk stonden. En zeker omdat we de derde set nog naar ons toe konden trekken. Maar het is een belangrijke uitslag en goed voor het vertrouwen. Maar ik kan niet zeggen dat ik het een heel goede wedstrijd vond.’’

Veelvuldig

Taaij wisselde veelvuldig in het duel. Mitch Perinar, Collin Mahan, Bennie Tuinstra, Sander Scheper, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Stijn Held begonnen in de basis. Daarna kregen ook Erik van der Schaaf, Sam Gortzak, Frits van Gestel en Geoffrey van Gent speeltijd. Cruciaal was de derde set, waarin Lycurgus zich met uitblinker Mahan na een achterstand terug in de wedstrijd knokte en alsnog aan het langste eind trok. Met een 2-1 voorsprong tot gevolg.

Van de bank

Taaij: ,,De jongens die van de bank kwamen, brachten er heel veel energie in en deden goede dingen. We konden in de derde set de kloof dichten en winnen en gingen met een goed gevoel de vierde set in. We hebben vandaag met dertien spelers gewonnen. Dat geeft heel veel vertrouwen.’’

menu