Gronings Lycurgus wint volleybaltopper van taai Sliedrecht Sport (+samenvatting en interviews)

Abiant Lycurgus heeft zaterdagavond weer de koppositie heroverd in de eredivisie volleybal. Dat gebeurde na een zege in Groningen op Sliedrecht Sport in een spannend duel.

Met de club uit Zuid-Holland kwam de koploper op bezoek, die deze plaats afgelopen week van Lycurgus nog overnam na winst op Zaanstad. In het Alfa-college Sportcentrum ontspon zich een spannend gevecht tussen Lycurgus en Sliedrecht Sport, de verrassing van het seizoen.

De bezoekers promoveerden immers naar de eredivisie en laten wekelijks zien daar terdege thuis te horen. Sterker: Sliedrecht Sport draait bovenin moeiteloos mee en trakteerden de Groningers eerder in hun eigen sporthal op de enige nederlaag dit seizoen.

Vol aan de bak

De Groningers moesten dan ook vol aan de bak en de toeschouwers verveelden zich met vele fraaie rally’s en dito punten niet. Lycurgus was met de setstanden 27-25, 25-14, 25-27 en 25-23 de sterkste ploeg. In set twee was de thuisploeg op zijn best, maar moest er in de andere hard voor knokken. Set drie ging dus ook tot het gaatje, maar hierin trok Sliedrecht aan het langste eind.

Heel erg goed

,,Lang geleden dat we zo we onder druk werden gezet. De tweede set was van onze kant heel erg goed op alle onderdelen. Maar in de andere sets waren we vaak te slordig, maakten te veel fouten en speelden de rally’s niet altijd goed uit. Eigenlijk moeten we elke set met 3/4 punten verschil winnen, maar we hebben pas een aantal spelers na langdurige blessures terug, zoals Auke van de Kamp. Die missen nog wedstrijdritme. Dat heeft tijd nodig’’, zei Lycurgus-coach Arjan Taaij.

Zondagmiddag speelt Lycurgus vanaf half vier nogmaals thuis tegen Achterhoek Orion.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.