Grot leidt NEC langs FC Twente

Jay-Roy Grot heeft NEC zaterdag met twee doelpunten drie kostbare punten bezorgd tegen FC Twente (3-2). De aanvaller maakte zijn beide treffers in de eerste helft. Het doelpunt van FC Twente kwam kort na rust op naam van topschutter Enes Ünal, zijn negende van dit seizoen. Nadat Dario Dumic de 3-1 had gemaakt, kwam FC Twente in de spannende slotfase nog op 3-2 door een eigen doelpunt van Mikael Dyrestam.

Beide clubs begonnen met verschillend perspectief aan hun wedstrijd. NEC had vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. FC Twente daarentegen was al acht duels ongeslagen.

Het begin in Nijmegen was dramatisch slecht. NEC beperkte zich tot verdedigen en FC Twente had weliswaar een veldoverwicht, maar de aanvalsacties werden in een veel te laag tempo uitgevoerd. Na bijna een half uur kwam NEC tegen de verhouding in wel op voorsprong. Na een goede aanname klopte Grot doelman Nick Marsman met een zuivere schuiver.

Nog geen tien minuten later verdubbelde NEC verrassend de marge en opnieuw was Grot trefzeker. FC Twente probeerde in de slotfase van de eerste helft de aansluitingstreffer te maken, maar deed dat zonder al te veel overtuiging. De combinaties wilden niet vlotten en het tempo bleef te laag om de defensie van NEC te kunnen verontrusten.

FC Twente begon na de rust met meer agressie. Al na dik vijf minuten leverde dat een doelpunt op van spits Ünal. Veel plezier had FC Twente niet van die treffer. Nog geen tien minuten later scoorde Dumic de 3-1. In de spannende slotfase kwam FC Twente terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Dyrestam, maar verder liet NEC het niet komen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.