Grujic van Rode Ster naar Liverpool

Liverpool heeft zich voor volgend seizoen alvast versterkt met Marko Grujic. De negentienjarige middenvelder maakt voor ruim 6 miljoen euro de overstap van Rode Ster Belgrado naar Engeland. Grujic hoeft zich pas op 1 juli bij zijn nieuwe club te melden. Liverpool laat hem tot het einde van het lopende seizoen op huurbasis bij Rode Ster voetballen.

De club uit de hoofdstad van Servië stelt in een verklaring dat Anderlecht en VfB Stuttgart ook een bod op Grujic hebben uitgebracht. ,,Het liefst hadden we Grujic nog tien jaar bij ons zien spelen. Maar we hebben het geld nodig.'' Rode Ster Belgrado werd vorig jaar door de UEFA geweerd uit de Champions League. De club was financiële afspraken niet nagekomen.

Voor de vader van Grujic kwam de mededeling van Rode Ster over een vijfjarig contract van zijn zoon bij Liverpool als een grote en onaangename verrassing. ,,Mijn zoon is met de Servische jeugdploeg voor spelers onder de twintig jaar wereldkampioen geworden. Hij kan dit seizoen ook kampioen worden met Rode Ster'', vertelde hij aan Servische journalisten. ,,Dan is hij veel meer waard dan bijna 7 miljoen euro. Maar Rode Ster is zo goed als failliet. Zij hebben nu geld nodig. Maar niet over de rug van mijn zoon. Ik heb zijn paspoort. Hij gaat nergens heen.''

Grujic heeft recht op een percentage van de transfersom als hij wordt verkocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.