Guti weer van Real Madrid naar Besiktas

Hij deed het acht jaar geleden als speler en nu maakt Guti als trainer dezelfde overstap. De 41-jarige Spanjaard verhuist van Real Madrid naar Besiktas, waar hij assistent wordt van hoofdcoach Senol Günes. Guti krijgt bij de Turkse topclub te maken met twee Nederlandse voetballers, Ryan Babel en Jeremain Lens.

De sierlijke middenvelder speelde het grootste deel van zijn carrière voor Real Madrid. In bijna 550 wedstrijden kwam Guti tot 77 doelpunten. Hij won met de 'Koninklijke' onder meer vijf landstitels en drie keer de Champions League. De Spaanse international ging in 2010 naar Besiktas, waarmee Guti in zijn eerste seizoen de Turkse beker won. Een paar maanden later moest Guti vertrekken uit Istanbul en zette hij een punt achter zijn voetbalcarrière.

De Spanjaard keerde als jeugdtrainer terug bij Real Madrid. Hij werd onlangs veelvuldig genoemd als mogelijke opvolger van de opgestapte hoofdtrainer Zinedine Zidane, maar voorzitter Florentino Pérez koos voor Julen Lopetegui. Guti gaat nu opnieuw naar Besiktas.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.