Hülkenberg tekent bij Renault

Nico Hülkenberg stapt na dit seizoen in de Formule 1 over van Force India naar Renault. De 29-jarige Duitser heeft een meerjarig contract ondertekend bij de Franse renstal.

,,Dit seizoen hebben we de basis gelegd voor toekomstige successen'', liet teambaas Jérôme Stoll van Renault vrijdagmiddag weten. ,,Om een nieuwe stap te kunnen maken, hebben we een ervaren coureur nodig die nog steeds hongerig is naar het podium. Nico Hülkenberg kan die rol voor ons perfect invullen. Met hem erbij kunnen we bereiken wat we graag willen.''

Teambaas Vijay Mallya van Force India bevestigde vrijdagochtend al het vertrek van Hülkenberg. De Duitse coureur had nog een contract tot eind 2017 met de Indiase renstal, maar dat hoeft hij niet uit te dienen. ,,We respecteren zijn besluit om nieuwe kansen te pakken'', zei Mallya. Pascal Wehrlein (21) van Manor, landgenoot van Hülkenberg, is nu een serieuze kandidaat om over te stappen naar Force India.

Hülkenberg is bezig aan zijn vierde seizoen in de Formule 1 voor de renstal uit India, na een uitstapje tussendoor bij Sauber. Hij eindigde in 111 GP-races nog nooit op het podium. De Mexicaan Sergio Perez rijdt in elk geval ook volgend jaar voor Force India, dat nog altijd met financiële problemen worstelt.

Bij Renault kunnen de Deen Kevin Magnussen en de Brit Jolyon Palmer dit seizoen weinig indruk maken. Hun toekomst in de Formule 1 is nog ongewis. ,,Voor mij is het altijd een droom geweest om te rijden voor een fabrieksteam'', reageerde Hülkenberg opgetogen op zijn overstap naar Renault. ,,In de komende jaren zal mijn nieuwe renstal de rol van uitdager vervullen. Dat past precies bij mij.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.