HHC stunt tegen NEC in bekertoernooi

Amateurclub HHC heeft dinsdagavond als eerste de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi bereikt door op eigen veld met 2-0 te winnen van eredivisieclub NEC. HHC kwam in de openingsfase van de tweede helft verdiend op voorsprong door een treffer van aanvoerder en voormalig profvoetballer Glenn Kobussen uit een counter. Pas na de openingstreffer werd NEC echt gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Joey Sleegers was twee keer dicht bij de gelijkmaker maar HHC-doelman Melvin Koetsier kreeg de kans om uit te groeien tot de held van Hardenberg.

De topklasser kreeg echter ook kansen om de voorsprong te vergroten. Andre Piljic en Dennis Krohne zorgden voor de dreiging bij het doel van de eredivisionist. Krohne bezegelde het lot van NEC definitief. Een vrije trap van zijn voet werd van richting veranderd in de muur en werd onhoudbaar voor NEC-doelman Marco van Duin.

Europa League

De overwinning werd groots gevierd op het veld van HHC. ,,We hebben heel realistisch gespeeld en de ruimte prima benut'', reageerde doelpuntenmaker Glenn Kobussen. ,,Europa League moet wel haalbaar zijn'', lachte hij voor de camera van FOX Sports. ,,We hebben tegen iedereen een kans maar je moet wel realistisch blijven'', blikte ploeggenoot Krohne vooruit naar de kwartfinale.

De verontwaardiging bij de verliezers was groot. ,,Het was een wanvertoning. Als je wat wilt bereiken moet je je rug kunnen rechten en dat miste ik'', reageerde NEC-aanvoerder Rens van Eijden.

Door de stunt van HHC staan voor het eerst in de geschiedenis van het bekertoernooi ten minste twee amateurclubs in de kwartfinale. Woensdag komt daar in ieder geval de winnaar bij van het onderlinge duel tussen VV Capelle en VVSB.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.