'Haantjes' vertrouwen op politie

EK VOETBAL

MARSEILLE (ANP) - De heftige voetbalrellen in met name Marseille laten de spelers uit het Franse team niet onberoerd, maar de 'Haantjes' willen zich ook weer niet te veel laten afleiden door de perikelen met de hooligans. ,,We moeten ons toch vooral op het voetbal concentreren en de toeschouwers vermaken'', zei aanvoerder en doelman Hugo Lloris dinsdag in aanloop naar de groepswedstrijd tegen Albanië.

,,We kunnen die vreselijke incidenten niet gevoelloos aanzien, vooral omdat ze op Franse bodem plaatsvinden. We vertrouwen erop dat de politie de zaken nu onder controle heeft'', aldus Lloris. De Franse bondscoach Didier Deschamps viel zijn aanvoerder bij. ,,Alles is gedaan om de veiligheid te garanderen. Het is jammer dat een minderheid het voetbalfeest verpest.''

De tuchtcommissie van de UEFA legde Rusland dinsdag een boete van 150.000 euro en een voorwaardelijke diskwalificatie van het EK op. De Russische bond kreeg die straf vanwege de rellen afgelopen week in Marseille, waar Russische hooligans de confrontatie zochten met Engelse supporters.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.