Haase als dubbelpartner Rojer naar Rio

Robin Haase gaat als dubbelpartner van Jean-Julien Rojer naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. NOC*NSF heeft dat maandag gemeld na honorering van de voordracht door tennisbond KNLTB.

Jean-Julien Rojer stond op 6 juni als zevende genoteerd op de wereldranglijst voor het dubbelspel, waar een plek bij de beste tien vereist was voor een olympisch ticket. De KNLTB droeg Haase als hoogst genoteerde Nederlander in het enkelspel voor als zijn dubbelpartner.

Ook de voordracht van Kiki Bertens voor het enkelspel is goedgekeurd. Door haar sterke optreden op Roland Garros stond de 24-jarige tennisster twee weken geleden op de 27e plaats op de wereldranglijst, terwijl een plek bij de beste veertig nodig was voor deelname aan de Spelen.

Geen anderen

Een woordvoerster van de KNLTB laat weten dat er verder geen tennissers naar Rio gaan. Rojer wilde op de Spelen graag dubbelen met Michaëlla Krajicek maar dat is door de lage ranking van Krajicek geen optie.

De kans bestaat dat Rojer en Bertens samen gaan spelen in het gemengd dubbel maar een beslissing daarover wordt pas op 9 augustus genomen, kort voor het begin van het toernooi.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.