Haase na grillige vijfsetter in tweede ronde

Robin Haase heeft voor de eerste keer dit jaar de tweede ronde bereikt van een grandslamtoernooi. De 29-jarige tennisser was maandag op Wimbledon in vijf sets te sterk voor de zes jaar jongere Argentijn Diego Schwartzman. Na 2,5 uur op het heilige Engelse gras benutte de Hagenaar zijn vijfde matchpoint: 2-6 6-2 6-3 2-6 7-5.

Haase strandde eerder dit jaar in de eerste ronde van het Australian Open en van Roland Garros. Op baan vijf van Wimbledon had hij ook heel wat te stellen met Schwartzman, de nummer 71 van de wereldranglijst. In de vijfde set bleek Haase alsnog over de meeste kwaliteit en de sterkste zenuwen te beschikken. Hij versloeg de kleine Zuid-Amerikaan voor de derde keer op rij en komt in de tweede ronde uit tegen de als 27e geplaatste Amerikaan Jack Sock.

Haase had maandag moeite om in zijn ritme te komen en zijn concentratie vast te houden. Ook gleed de nummer 98 van de wereldranglijst een paar keer uit op het snelle gras. Schwartzman speelde agressiever en maakte ook in tactisch opzicht de betere keuzes. Binnen 24 minuten had hij de eerste set binnen.

Haase maakte in de tweede set een betere indruk, mede dankzij een geslaagde break in de eerste servicegame. Hij stond daarna het initiatief en de voorsprong niet meer af. In de derde set haperde zijn service weer even (0-2), maar daarna kreeg de Nederlander weer controle over zijn spel. Met 6-3 leek Haase een beslissende voorsprong te hebben genomen, maar in de vierde set produceerde hij toch weer te veel fouten. De vijfde set ging lange tijd gelijk op, met de Hagenaar als gelukkige winnaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.