Haase naar halve finales Umag

Tennisser Robin Haase is door naar de laatste vier van het toernooi in het Kroatische Umag. De Haagse prof won in de kwartfinales in twee sets van de Rus Andrej Roeblev: 6-3 7-6 (6).

Haase is in het niet al te sterk bezette graveltoernooi als zesde geplaatst. Hij trof in Roeblev de nummer vier van de plaatsingslijst. De Nederlander had in de eerste set aan één break voldoende, maar in het tweede bedrijf beet Roeblev meer van zich af. De Russische nummer 35 van de wereld kwam terug van een break achterstand en haalde er een tiebreak uit. Die won Haase met 8-6.

Haase jaagt nog altijd op zijn derde toernooiwinst op de ATP-tour. Hij won er twee tot dusver, beide keren in Kitzbühel (2011 en 2012). In de halve finales van Umag stuit Haase op de Argentijn Guido Pella, die in twee sets afrekende met de Serviër Dusan Lajovic: 7-6 (3) 7-5. Pella is de nummer 72 van de wereld.

De 31-jarige Haase staat voor de tweede keer dit jaar in de halve finales van een ATP-toernooi. Hij haalde in januari de laatste vier in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.