Haase toch onderuit tegen Sock in Parijs

Robin Haase is in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De tennisser was maandag niet opgewassen tegen de Amerikaan Jack Sock. De wedstrijd eindigde in 3-6 5-7 6-3 7-6 (3) 2-6.

De partij werd maandag hervat in de vijfde set, nadat zondag de regen had voorkomen dat de wedstrijd werd uitgespeeld. Sock vloog uit de startblokken en had al snel een dubbele break te pakken. Op 5-2 leek Haase nog even op te veren, maar de Amerikaanse nummer 23 van de plaatsingslijst hield het hoofd koel.

Haase was zondag juist opvallend sterk teruggekomen tegen de Amerikaan, die de eerste twee sets won en af leek te stevenen op een snelle zege. De Nederlander pakte de derde set dankzij een enkele break op 2-3 en wist ook in de vierde set zijn eigen service overtuigend te behouden, ondanks een regenpauze. Nadat hij de tiebreak met 7-3 had gewonnen, werd de wedstrijd opnieuw stilgelegd wegens het druilerige weer.

Stilte

Pas na half vier op maandag mochten de mannen weer aantreden voor hun laatste set, waarin Sock het beste voor de dag kwam op de belangrijke momenten. Na de laatste winner maande hij het Nederlandse publiek nog even tot stilte, waarna hij zich ging opmaken voor zijn partij in de tweede ronde tegen de Duitser Dustin Brown.

,,Balen, er is wel een beetje boosheid over toch wel gemiste kansen. Zeker in die tweede set, waarin ik 5-3 voor sta. Ik doe niet heel veel fout, hij speelde een geweldige game. Het was toch jammer, want je staat voor. Als je zo'n set pakt, win je misschien wel in vier sets'', aldus Haase, die ook baalde van de regenbreak. ,,Ik zat er juist goed in en je merkte bij hem de vermoeidheid. Het fysieke aspect viel vandaag weg.''

Vorig jaar ging Haase eveneens in de eerste ronde onderuit, toen tegen de sterke Kroaat Marin Cilic. In de vier jaren daarvoor wist hij wel de tweede ronde te bereiken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.