Halep naar laatste vier Indian Wells

Tennisster Simona Halep is doorgedrongen tot de halve finales van het tennistoernooi in het Amerikaanse Indian Wells. De als eerste geplaatste Roemeense versloeg in drie sets de Kroatische Petra Martic: 6-4 6-7 (5) 6-3.

Halep, de huidige nummer één van de wereld, had bijna tweeënhalf uur nodig om de Kroatische nummer 51 te kloppen. In de eerste set had ze aan één break genoeg, in de tweede set wonnen beide speelsters een keer de servicebeurt van de opponente, maar sloeg Martic toe in de tiebreak. Halep had in de derde set zeven breakpoints en verzilverde er twee. Dat was voldoende voor de winst.

De Roemeense treft in haar halve finale de pas twintigjarige Japanse Naomi Osaka, die overtuigend afrekende met de als vijfde geplaatste Karolina Pliskova. Osaka, de nummer 44 van de wereld, gaf de Tsjechische geen schijn van kans: 6-2 6-3.

Halep vertelde na haar partij dat de sterke wind die over de baan woei haar had uitgeput. ,,Dit was te veel, ik kan me niet herinneren dat de wind het tennissen zo moeilijk en zwaar maakte. De bal zwiepte af en toe alle kanten op'', aldus de Roemeense, die in 2015 het hoog aangeschreven toernooi in Indian Wells al eens won.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.