Halve finales doel 'Rode Duivels' op EK

De Belgische voetballers gaan voor niets minder dan de Europese titel naar Frankrijk, maar bondscoach Marc Wilmots waakt voor al te hoge verwachtingen. Zelf heeft Wilmots de halve finales als doelstelling voor de 'Rode Duivels'. ,,Er zijn drie toplanden. Duitsland, Spanje en Frankrijk hebben in bepaalde linies meer keuzes dan wij'', zei de bondscoach maandag tegen Sporza.

De Belgen zijn voor het eerst sinds 2000 weer van de partij op het EK. Wilmots beschikt bij de kwartfinalist van het laatste WK over een sterke en ambitieuze groep. ,,Ik heb er geen enkel probleem mee dat spelers roepen dat ze Europees kampioen willen worden. Maar ik ben realistisch. Wij zijn niet in de positie om te zeggen dat we het EK gaan winnen, gezien de kracht van Duitsland, Spanje en Frankrijk. Daar achter zitten een paar outsiders, zoals Italië, Portugal en wij. De beste wint niet altijd, hopelijk kunnen we verrassen.''

De 'Rode Duivels' moeten het in de voorbereiding stellen zonder Radja Nainggolan. De middenvelder van AS Roma is door een scheurtje in zijn kuit twee weken uitgeschakeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.