Hamilton boos om Snapchat-ophef

Lewis Hamilton heeft zaterdag na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan geweigerd om vragen te beantwoorden van de pers. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 is boos over de ophef die ontstond nadat hij donderdag tijdens de persconferentie vooral met zijn smartphone had zitten spelen. Hamilton stuurde tijdens het verplichte persgesprek onder meer wat bewerkte foto's via Snapchat de wereld in, wat hem op de nodige kritiek kwam te staan.

De 31-jarige Brit kwam daar zaterdag op terug, na de kwalificatie waarin hij de tweede tijd had geklokt achter teamgenoot Nico Rosberg. Hamilton voldeed gewoon aan zijn verplichtingen op de persconferentie met de top drie en tijdens de tv-interviews, maar weigerde vragen van de pers te beantwoorden in het motorhome van Mercedes. Hij hield het daar slechts bij een verklaring.

,,Die lach op jullie gezichten zal snel verdwijnen'', zei Hamilton tegen de verzamelde media. ,,Ik heb besloten geen vragen te beantwoorden. Veel van jullie mag ik graag, maar helaas proberen sommigen hun voordeel te doen met bepaalde dingen. Wat donderdag gebeurde, was gewoon voor de 'fun'. Ik wilde niet respectloos zijn. Wat wel respectloos is, is wat daarna wereldwijd werd geschreven. Ik heb daarom weinig zin meer om voor zulke dingen te komen opdraven. Sorry daarvoor, hopelijk genieten jullie van de rest van het weekeinde'', aldus Hamilton, die daarna vertrok.

De excentrieke Brit had eerder al gepleit voor een andere opzet van de persconferenties voorafgaand aan de grands prix. ,,Het ligt niet aan de media of de presentator, het gaat om het format. Die is al tien jaar hetzelfde. De fans zouden de vragen moeten stellen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.