Hamilton en Rosberg allebei vrijuit

Lewis Hamilton en Nico Rosberg zijn niet bestraft voor hun crash zondag in de openingsronde van de Grand Prix van Spanje in de Formule 1. De wedstrijdjury heeft de botsing van de twee toprijders van Mercedes na afloop van de grand prix beoordeeld als een 'race-incident', waarin beide coureurs zich aan de regels hielden.

Op televisie zag het er heel anders uit. Hamilton wilde Rosberg binnendoor inhalen en de koppositie overnemen, maar had veel te weinig ruimte. Nadat de Brit de Duitser van achteren had aangetikt, schoof zijn bolide de graskant in en raakte hij de controle volledig kwijt. Hamilton ramde vervolgens de bolide van Rosberg, winnaar van de eerste vier grands prix van dit jaar, van de baan.

De jury oordeelde dat Rosberg bij de start 'polesitter' Hamilton inhaalde, maar daarna veel snelheid verloor doordat hij zijn motor op het verkeerde vermogen had ingesteld. Hamilton ging daardoor ineens veel harder en had het recht binnendoor in te halen. Rosberg daarentegen had als koploper weer het recht om zijn positie te verdedigen. Beide coureurs accepteerden de uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.