Hamilton zet Rosberg onder druk

Lewis Hamilton heeft Nico Rosberg flink onder druk gezet voor de laatste race in de Formule 1. De Brit van Mercedes start zondag in de Grand Prix van Abu Dhabi van poleposition en kan nog hopen op zijn vierde wereldtitel.

Zijn Duitse teamgenoot heeft nog altijd de beste uitgangspositie, maar zal zich op circuit Yas Marina geen foutje kunnen permitteren. Zeker niet als Hamilton hetzelfde doet als de voorgaande drie races: de pole omzetten in een overtuigende zege.

Winst van Hamilton betekent dat Rosberg tweede of derde moet worden in Abu Dhabi. Alleen dan blijft hij in de eindstand zijn Britse teamgenoot voor en kan hij de titel vieren. Rosberg treedt dan in de voetsporen van zijn Finse vader Keke, die in 1982 de wereldtitel in de Formule 1 veroverde. Mocht Hamilton niet winnen, dan wordt het weer wat makkelijker voor Rosberg en kan de vierde plek volstaan.

De Engelsman, die de afgelopen twee jaar in een Mercedes de titel veroverde en dit jaar al negen races won, liet zaterdag na de kwalificatierace weten dat hij zich beter dan ooit voelde. ,,Het is een voorrecht om in deze auto te rijden. Ik heb hem heel lekker onder controle. Alles voelt perfect.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.