Handbalkeepster Jankovic mee naar Rio

Keepster Jasmina Jankovic is net op tijd hersteld voor de Olympische Spelen van Rio 2016. De doelvrouw van TuS Metzingen miste het WK en het OKT door een zware knieblessure. Bondscoach Henk Groener heeft haar wel weer kunnen oproepen voor zijn olympische selectie, die hij vrijdag bekendmaakte.

Door de rentree van Jankovic moet Marieke van der Wal haar plek in de spelersgroep van vijftien vrouwen voor Brazilië afstaan. Van de WK-selectie zijn ook Debbie Bont en Lynn Knippenborg voor de Olympische Spelen afgevallen.

Groener blijft met een groep van 21 speelsters toewerken naar Rio 2016. De komende periode verblijft het Nederlands team doordeweeks op Papendal. In de laatste week van de voorbereidingsperiode zal de olympische selectie van Oranje van 19 tot en met 21 juli nog het Cocoa from Ghana 4-landentoernooi afwerken in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Op 24 juli vliegt het keurkorps van Groener naar Brazilië.

Oranje begint in Rio de Janeiro op zaterdag 6 augustus tegen Frankrijk. Daarna speelt de Nederlandse ploeg in de groepsfase tegen Argentinië, Zuid-Korea, Zweden en Rusland.

De olympische selectie: Jasmina Jankovic, Tess Wester, Ailly Luciano, Laura van der Heijden, Jessy Kramer, Nycke Groot, Estavana Polman, Yvette Broch, Danick Snelder, Martine Smeets, Michelle Goos, Angela Malestein, Kelly Dulfer, Sanne van Olphen, Lois Abbingh. Reservespeelsters: Marieke van der Wal, Debbie Bont, Lynn Knippenborg, Esther Schop, Isabelle Jongenelen, Sanne Hoekstra.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.