JD Techniek Hurry-Up leed zaterdagavond zijn eerste nederlaag in de play-offs om de Nederlandse handbaltitel. Lions was met 33-27 te sterk.

Op de nederlaag van Hurry-Up uit bij Lions in Sittard viel weinig af te dingen. Heel de wedstrijd liep de ploeg uit Zwartemeer achter de feiten aan tegen een beter en trefzekerder Lions. De Limburgers kwamen al snel op meerdere doelpunten voorsprong en wisten die zonder veel moeite tot het eind vast te houden. Met een 33-27 verlies tot gevolg.

Daarmee stonden de Drenten in hun tweede wedstrijd in de play-offs om de Nederlandse titel met lege handen, nadat vorig weekeinde thuis in Zwartemeer nog een zwaar bevochten zege was behaald op Volendam. Wellicht dachten de handballers van Hurry-Up vooraf, dat er uit bij topteam Lions ook wat te halen viel. Maar de Limburgers maakten in het duel al snel duidelijk dat dit niet het geval zou zijn.

Te veel tijdstraffen

Hurry-Up, dat wederom vanaf het begin aantrad met de nieuwelingen Bernie Vermeer, Sverre Jansen en de Portugees Ulisses Ribeiro, wist alleen in het begin van de eerste helft de schade beperkt gehouden. Maar al na een kwartier keken de bezoekers tegen een 8-5 achterstand aan tegen een goed spelend Lions, dat fouten van Hurry-Up onmiddellijk afstrafte. De Drenten liepen tegen te veel tijdstraffen aan, waardoor ze vaak met een man minder in het veld stonden. Daar wisten de Limburgers aanvallend van te profiteren door in een overtalsituatie steevast te scoren.

Dodelijke schutters

Bij rust was de voorsprong voor de thuisploeg dan ook opgelopen naar 14-8. Hurry-Up, dat naar Sittard was afgereisd zonder hoofdcoach Joop Fiege, had moeite om in de agressieve 3-2 dekking van Lions gaten te vinden en te scoren. Aan de andere kant van het veld viel Lions het scoren een stuk gemakkelijker met dank aan de dodelijke schutters Joris Baart en oud-Hurry-Up-speler Joao Ramos, die respectievelijk acht en zes keer het net vonden.

In de tweede helft kreeg Hurry-Up wel wat meer grip op de wedstrijd mede dankzij Dragan Vrgoc, Sjoerd Boonstra, Tiago Azenga en de van een vingerblessure herstelde Petar Puljic; terwijl de Zwartemeerders nu ook meer hun linkerhoekspeler Ribeiro aanspeelden, die met een aantal effectvolle toverballen wist te scoren. Maar omdat ook Lions bleef doen wat het moest doen, kwam de Limburgse voorsprong niet in gevaar.

Snoepten

De Drenten snoepten soms iets van hun achterstand af en kwamen met 19-15 achter weer enigszins in de buurt, maar zagen Lions meteen daarna de voorsprong weer vergroten tot de 33-27 eindstand op het scorebord stond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport