Handballers vinden duel met Turkije 'onverantwoord'

Handballers vinden duel met Turkije 'onverantwoord' ANP

De Nederlandse handballers spelen woensdag met grote tegenzin tegen Turkije in de kwalificatiereeks voor het EK van 2022. "Het slaat nergens op dat we deze wedstrijd spelen", zegt hoekspeler Bobby Schagen. "Het is eigenlijk onverantwoord dat de Europese bond deze wedstrijd laat doorgaan."

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft dezelfde mening. "Dit is heel onverstandig. De toestand met corona is in heel Europa kritiek, tien wedstrijden zijn al uitgesteld, dus ik begrijp niet waarom niet de hele kwalificatieronde wordt uitgesteld", aldus de IJslandse coach.

De handballers zijn al sinds maandag bijeen op Papendal, maar een groepstraining is er nog niet geweest. Het team wacht de resultaten af van een coronatest. "Dat maakt de situatie alleen maar nog moeilijker. Met zo'n gebrekkige voorbereiding kun je niet fatsoenlijk een interland spelen. Er zitten spelers in de selectie bij die al weken niet hebben getraind en geen wedstrijden hebben gespeeld", zegt Richardsson, onder meer doelend op de internationals die voor clubs uitkomen in de stilgelegde Nederlandse eredivisie.

Schagen snapt ook niets van de handelwijze van de Europese handbalfederatie EHF. "Ik speel in de Bundesliga, wordt twee keer per week getest en we doen alles heel voorzichtig. De bond laat nu spelers door heel Europa reizen om toch zoveel mogelijk kwalificatiewedstrijden te spelen. De kans is groot dat spelers besmet raken en het virus straks meenemen naar hun clubs. De bond handelt onverantwoordelijk."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu