Handbalsters Broch en Groot verliezen finale

Handbalsters Nycke Groot en Yvette Broch hebben zondag de finale van de Champions League verloren. Met hun Hongaarse ploeg Györi Audi ETO KC verloren ze na strafworpen de zinderende finale van het Europese toptoernooi van underdog CSM Boekarest: 29-26.

Kort voor tijd leek Anita Görbicz de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Gyori. Ze verzilverde een strafworp met nog vijftien seconden op de klok, maar Linnea Torstensson wist met een stuiterend schot twee seconden voor het einde van de reguliere speeltijd toch weer gelijk te maken: 22-22.

In de verlenging liep Gyori in overtal uit naar 24-22, maar de Roemeense ploeg gaf zich niet gewonnen. Een prachtig schot van Groot kon niet voorkomen dat het toch nog 25-25 werd. Met tien seconden op de klok en bij 25-24 verzilverde Isabelle Gulldén een penalty.

Groot speelde in negatieve zin een hoofdrol in de strafworpenreeks. Ze miste de tweede en gaf Boekarest zo de voorsprong. Toen ook Heide Koke miste namens Györi, kon Boekarest het afmaken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.