Hannover 96 ontslaat trainer Schaaf

Hannover 96 heeft zondag afscheid genomen van trainer Thomas Schaaf. De club staat in de Bundesliga troosteloos onderaan en degradatie lijkt onvermijdelijk. De achterstand op de naaste concurrenten is met nog zes wedstrijden op het programma tien punten. Hannover verloor zaterdag voor eigen publiek van Hamburger SV: 0-3.

Daniel Stendel, die werkzaam was bij de jeugd, neemt de taken als verantwoordelijk coach tot het eind van het seizoen over van Schaaf. Deze was sinds eind december in dienst als opvolger van Michael Frontzeck, maar kon het tij niet keren. Van de laatste elf duels werden er tien verloren.

,,Zo willen we het seizoen niet eindigen. Daarom hebben we besloten nog eenmaal een nieuwe impuls te geven met een trainerswissel'', lichtte directeur Martin Bader toe. ,,Maar we weten natuurlijk ook dat met zo'n achterstand lijfsbehoud alleen puur theoretisch nog mogelijk is. Thomas heeft er met zijn staf alles aan gedaan resultaat te halen met de ploeg, maar dat is helaas niet gelukt.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.