Hansen wil ronderecord aanscherpen in 2016

De Australische wielrenner Adam Hansen wil komend jaar zijn eigen ronderecord aanscherpen. De 34-jarige renner van Lotto-Soudal is van plan weer alle grote rondes te rijden in 2016. ,,Adam koerst in mei in Italië, in juli in Frankrijk en in september in Spanje'', zei ploegleider Marc Sergeant. ,,Zonder ongelukken tenminste.''

De onvermoeibare Australiër heeft sinds de Ronde van Spanje uit 2011 geen grote ronde gemist. Hij reed in 2012, 2013, 2014 én dit jaar steeds de Giro d'Italia, Tour de France en Vuelta. Tijdens de laatste Vuelta vestigde hij een record. Hansen voltooide in september zijn dertiende grote ronde op rij en reed daarmee het 57 jaar oude record van de Spanjaard Bernardo Ruiz uit de boeken. Die reed in de jaren vijftig twaalf grote rondes op rij uit.

De Australiër won tijdens zijn recordreeks etappes in de Giro (2013) en Vuelta (2014). Een overwinning in de Tour ontbreekt nog op zijn erelijst. Komend jaar hoopt de ploeggenoot van Pim Ligthart daar verandering in te brengen. Hansen opent het seizoen volgende maand in de Tour Down Under, net als Ligthart.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.