Hartproblemen doen wielrenner Rogers stoppen

De Australische wielrenner Michael Rogers heeft zijn carrière per direct beëindigd. Dat doet de 36-jarige renner van Tinkoff nadat bij hem hartritmestoornissen zijn geconstateerd. ,,Aan alle mooie dromen komt een einde en vandaag is het tijd om mijn afscheid als wielrenner aan te kondigen'', maakte Rogers via Twitter bekend. Hij was onder meer drie keer wereldkampioen tijdrijden.

Rogers leerde de wielersport onder meer kennen via familie van zijn Nederlandse moeder. Die stuurde eind jaren tachtig met regelmaat videobanden met beelden van klassiekers en Touretappes naar Australië. ,,Ik heb er alles aan gedaan om beroepsrenner te worden en heb het uiteindelijk zestien jaar volgehouden. Ik ben de eerste renner die drie keer op rij wereldkampioen wielrennen is geworden, heb etappes gewonnen in Giro en Tour en heb Australië vertegenwoordigd op de Olympische Spelen'', keek Rogers vol trots terug.

Rogers werd in 2001 prof bij Mapei en kwam daarna uit voor T-Mobile, HTC en Team Sky voordat hij in 2013 overstapte naar Tinkoff-Saxo. In 2014 beleefde hij nog een ongekend succesvol jaar met twee ritzeges in de Ronde van Italië , waaronder de koninginnenrit naar de Monte Zoncolan, en etappewinst in de Tour de France. ,,Ik had graag nog mijn dertiende Tour gereden en voor de vijfde keer aan de Spelen deelgenomen, maar ik wil mijn gezondheid niet in gevaar brengen'', aldus Rogers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.