Hateboer gidst weergaloos Atalanta naar ruime zege op Valencia

Hans Hateboer (midden) viert een van zijn twee doelpunten in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Foto: EPA/Paolo Magni

Atalanta heeft woensdagavond een enorme stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. Aan de hand van Beerster Hans Hateboer, die tweemaal scoorde, werd in het heenduel met 4-1 afgerekend met Valencia.

De Italianen begonnen sterk aan de wedstrijd, en bij de derde kans was het dan ook raak. Hateboer gleed een voorzet van Alejandro Gómez binnen. Vlak voor rust verdubbelde Josip Ilicic de voorsprong met een vernietigende pegel.

Tweede goal van de avond

Na de thee ging het hard. Remo Freuler krulde op fraaie wijze de derde Atalanta-goal binnen, waarna Hateboer het feest compleet maakte met zijn tweede goal van de avond. Denis Cheryshev deed namens de bezoekers nog wat terug door de belangrijke uitgoal te maken, waardoor Valencia zich nog niet kansloos zal achten voor de return op 10 maart.

Naast Hateboer speelde ook Marten de Roon en de Duitse Nederlander Robin Gosens de volledige negentig minuten bij het ontketende Atalanta. Bij de Spaanse bezoekers zat de weer fitte Jasper Cillessen op de bank.

menu