Heerenveen boekt bijna 10 miljoen winst

Voetbalclub sc Heerenveen heeft zijn reputatie als succesvol handelshuis afgelopen seizoen weer waargemaakt. De Friezen presenteerden woensdag in het jaarverslag over het boekjaar 2014-2015 een winst van bijna 10 miljoen euro. Dat positieve resultaat was grotendeels te danken aan de verkoop van de zelf opgeleide talenten Bilal Basaçikoglu (aan Feyenoord), Hakim Ziyech (FC Twente) en Daley Sinkgraven (Ajax). Heerenveen ving ook veel geld voor de transfer van de IJslandse topschutter Alfred Finnbogason (naar Real Sociedad).

De omzet van Heerenveen bedroeg 19,7 miljoen euro, ruim 1,5 jaar miljoen minder dan een jaar eerder. De bedrijfslasten zakten van 24,5 naar 22,1 miljoen euro. Dankzij het binnengekomen transfergeld kon de Friese club, die op bestuurlijk vlak een bijzonder roerige periode achter de rug heeft, toch prachtige zwarte cijfers presenteren. De winst van afgelopen seizoen is toegevoegd aan het eigen vermogen, dat nu ruim 22 miljoen euro bedraagt.

Voor het huidige boekjaar rekent Heerenveen weer op winst, aangezien Mark Uth, Marten de Roon en Kristoffer Nordfeldt zijn verkocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.