Heerenveen gaat in Den Haag door met winnen

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jurgen Streppel heeft sc Heerenveen de smaak te pakken. De Friese club boekte zaterdag bij ADO Den Haag de vierde overwinning op rij in de eredivisie: 0-3. Daarmee meldde Heerenveen zich bovenin de ranglijst, terwijl ADO na een sterke seizoensstart met negen punten uit de eerste drie wedstrijden juist steeds verder wegzakt.

De geel-groene brigade van trainer Zeljko Petrovic maakte tegen Heerenveen opnieuw een zwakke indruk. De start van de thuisclub was wel flitsend, want binnen een halve minuut verscheen Sheraldo Becker voor het doel van Erwin Mulder. De vleugelspits schoot de bal echter voorlangs en daarna liet ADO weinig meer zien.

Aan de hand van aanvoerder Stijn Schaars nam Heerenveen al snel controle over de wedstrijd. Spits Reza Ghoochannejhad tikte de bal in de 25e minuut op de paal, na een slimme kopbal van Pelle van Amersfoort. Twee minuten later was het wel raak, al kreeg Heerenveen daarbij wat hulp van doelman Ernestas Setkus van ADO Den Haag.

Geblesseerd

De Litouwse sluitpost ging de fout in bij een hoekschop van Sam Larsson. Setkus kwam uit zijn doel met de bedoeling om de bal uit de lucht te plukken, maar botste op Stefano Marzo van Heerenveen en zijn eigen verdediger Wilfried Kanon, die al vroeg was ingevallen voor de geblesseerd geraakte aanvoerder Aaron Meijers. Via hen rolde de bal in het doel (0-1). In eerste instantie kwam de treffer op naam van Marzo, die in zijn honderdste wedstrijd in het betaald voetbal eindelijk zijn eerste doelpunt dacht te hebben gemaakt. Na bestudering van de beelden werd het echter omgezet in een eigen doelpunt van Kanon.

In de tweede helft kwam Heerenveen geen moment in de problemen. De Friezen voetbalden veel makkelijker dan ADO en beslisten de wedstrijd in het 'Haags Kwartiertje' via Arber Zeneli en invaller Henk Veerman: 0-3.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.