Heerenveen rest van seizoen zonder Thern

Trainer Foppe de Haan kan de rest van dit seizoen bij sc Heerenveen niet meer beschikken over Simon Thern. De Zweedse spelmaker moet op 5 januari een operatie ondergaan aan de enkel waarvan hij al geruime tijd last heeft. Met pijnstillers kon Thern de laatste maanden weliswaar 'gewoon' doorvoetballen, maar een operatie blijkt onvermijdelijk.

De Zweedse international gaat begin volgende maand in Amsterdam onder het mes. Thern (23) heeft daarna een paar maanden nodig om te herstellen. Het seizoen zit er daarmee voor hem al op. ,,Aan de ene kant is het vreselijk om lange tijd niet te kunnen spelen'', zei Thern dinsdag. ,,Aan de andere kant weet ik dat als ik straks weer fit ben, ik van grotere waarde voor Heerenveen kan zijn. Als alles achter de rug is, kan ik gelukkig weer spelen en trainen zonder pijn. Het is vervelend als je altijd last hebt. Een operatie is daarom noodzakelijk en de juiste beslissing.''

Thern kwam tijdens veertien van de zestien competitiewedstrijden voor de Friezen in actie en maakte daarin drie doelpunten. Heerenveen is de afgelopen weken onder leiding van De Haan, opvolger van de in oktober vertrokken Dwight Lodeweges, opgekrabbeld in de eredivisie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.