Hell interim-voorzitter judobond

Oud-preses Jos Hell is zaterdag tijdens de bondsraadsvergadering in Nieuwegein benoemd tot tijdelijk voorzitter van de Judo Bond Nederland (JBN). Hij zal leiding geven aan een interim-bestuur dat verder bestaat uit René Bogaarts (financiën), Genio van Hoof (leden- en wedstrijdzaken), Hendrik Koppe (topsport) en Rick Frowijn (breedtesport).

Het tijdelijke college heeft van de bondsraad de opdracht gekregen om in het komende half jaar een nieuw bestuur te helpen vormen en de begroting van 2017 voor te bereiden. De verkiezing van een nieuw bestuur zal op 26 november plaatsvinden.

Hell trad in november 2013 af als voorzitter van de JBN. Hij was sinds 2002 in functie. Na zijn afscheid werd hij benoemd tot erelid. Hell is de tijdelijke opvolger van Willem Jan Stegeman, die donderdag zijn functie wegens drukke werkzaamheden neerlegde.

Deborah Gravenstijn trad aan het begin van de vergadering af als portefeuillehouder topsport, naar aanleiding van de controverse met directeur topsport Henry Bonnes eerder dit jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.