Heracles makkelijk voorbij Excelsior

Heracles Almelo heeft AZ in ieder geval tot zondag van de vierde plaats in de eredivisie verdrongen. De Almeloërs wonnen op bezoek bij Excelsior met 3-1. Wouter Weghorst zette de bezoekers voor rust op 2-0, maar Brandley Kuwas maakte tien seconden na rust de 2-1. Een kopgoal van Ramon Zomer bepaalde de eindstand op 3-1.

Excelsior wilde de huid duur verkopen, getuige de aanvallende start. De thuisploeg had het meeste balbezit in de openingsfase, maar lette niet op toen Heracles na zes minuten rond de middellijn een vrije trap mocht nemen. Thomas Bruns nam die snel en vond Weghorst die de bal fraai over Excelsior-doelman Tom Muyters heen wipte.

Met de achterstand knapte er iets bij Excelsior en kon Heracles zijn gang gaan. De Almeloërs deden er nog tot de 37e minuut over om de score op te voeren. Opnieuw kwam de treffer van Weghorst, die nu na een steekpassje van Iliass Bel Hassani de bal binnenjoeg.

Kleedkamer

In de rust bleef Excelsior-aanvaller Tom van Weert in de kleedkamer achter. Hij had aan het einde van de eerste helft hard op het achterhoofd van een collega gekopt enhad een forse bult op zijn voorhoofd.

Direct na de spelhervatting kwam Excelsior terug in de wedstrijd. Een aanval over veel schijven eindigde bij Kuwas die de bal eerst nog tegen Heracles-keeper Tom Muyters aanschoot, maar in de rebound alsnog scoorde.

Zomer

Na de 2-1 had Heracles echter weer het betere van het spel. De bezoekers herstelden de marge na een uur weer naar twee doelpunten. Zomer kreeg op aangeven van Jaroslav Navratil de kans om vrij in te koppen en liet dat niet na.

Heracles heeft nu 48 punten uit dertig duels, een meer dan AZ. Excelsior blijft op 25 punten uit dertig wedstrijden staan en is daarmee de nummer zestien. Nummer vijftien Willem II heeft evenveel punten en speelt later zaterdag nog tegen PSV.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.