De volleybalwedstijd van de Eredivisie All Star-formatie tegen het Nederlands team in Barneveld is maandagavond afgelast wegens coronabesmettingen van twee eredivisiespelers.

Het duel, waarbij zeven spelers van het Groningse Amysoft Lycurgus in actie zouden komen, had gespeeld moeten worden in het kader van de eerste Olaf Ratterman Memorial. Dat betreft een eerbetoon aan de begin januari plotseling overleden coach Olaf Ratterman van eredivisieteam SSS. In Barneveld moesten de spelers, die het afgelopen seizoen de meeste indruk hebben gemaakt in de eredivisie, het opnemen tegen Oranje.

Steven Ottevanger

De selectie van het Nederlands team telt met Bennie Tuinstra en Steven Ottevanger twee Lycurgus-spelers. Bij het All Star-team zouden verder de uit Groningen afkomstige Jerome Cross, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Luke Herr in actie komen. Van hen hebben de meesten hun laatste officiële wedstrijd voor Lycurgus al gespeeld. Ze hebben een andere club gevonden of stoppen (Ghanbari) met volleybal. Ook Markus Held, die volgend seizoen voor de Groningers uitkomt, was voor de afgeblazen wedstrijd geselecteerd.

EK-kwalificatie

Het Nederlands team, dat komend weekend in actie komt op het EK-kwalificatietoernooi in Kroatië, heeft als alternatief in Barneveld een onderlinge oefenwedstrijd afgewerkt. De besmettingen werden na binnenkomst in sporthal De Meerwaarde geconstateerd na het afnemen van een coronatest. Spelers, stafleden, vrijwilligers en pers mochten pas naar binnen nadat ze negatief waren getest.

Naar huis gestuurd door de bondsarts

Twee spelers van het Eredivisie All Star-team bleken met corona besmet. Daarna werd in overleg met de bondsarts besloten om alle All Stars-spelers direct naar huis te sturen. Omdat het All Star-team enkele dagen geleden nog met Oranje trainde werd het risico te groot bevonden om het duel in zijn oorspronkelijke vorm met de negatief geteste spelers wel te laten doorgaan. De Olaf Ratterman Memorial moet op een later moment alsnog gespeeld worden.

De andere geselecteerden voor het All Star-team waren: Dynamo: Sjoerd Hoogendoorn, Jeroen Rauwerdink, Maikel van Zeist, Nico Maneschijn, Mats Kruiswijk en Freek de Weijer. Orion: Tijmen Laane, Jasper Diefenbach, Markus Held. SSS: Alex Meijs. Arjan Taaij van Lycurgus was een van de coaches.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport