Donar heeft de overwinning op Feyenoord van afgelopen woensdag geen goed vervolg kunnen geven. In Martiniplaza was Den Bosch zaterdagavond met 78-71 te sterk voor de Groningers, die daarmee hun vierde nederlaag in vijftien dagen leden.

loading

Voor rust ontspon zich een spannend duel, waarbij het geen van de twee ploegen lukte om een gat te slaan. Na het eerste kwart stond Donar met 20-16 voor, na het tweede kwart nam Den Bosch met 39-37 de leiding.

Net als tegen Feyenoord, speelde Donar een belabberd derde kwart. Veel schoten werden gemist en de Brabanders pakten een voorsprong van dertien punten. Donar wist daar tegen het eind van het kwart nog vijf van af te snoepen (50-58).

loading

Team toonde weinig dadendrang

Waar Donar tegen Feyenoord in het laatste kwart nog een ruime achterstand in een zege omzette, lukte dat tegen Den Bosch niet. Het team van coach Ivan Rudezs toonde weinig dadendrang. Pas in de laatste twintig seconden, toen het gat plots nog maar zes puntjes was, kwam er wat vuur in het spel van de Groningers, maar dat was te laat om nog een resultaat neer te zetten. 

Na nederlagen tegen Leiden, Zwolle en Den Helder is dit al de vierde nederlaag in vijf duels. Rudez baalde na de wedstrijd zichtbaar van het spel van zijn team. ,,We waren niet geconcentreerd in de omschakeling van aanval naar verdediging. Dat is onacceptabel'', treurde de coach.

,,We zijn duidelijk mentaal nog niet sterk genoeg voor dit soort duels. Het lukt ons niet om in één training ons voor te bereiden op de tegenstander. Die aanpassingen kunnen we kennelijk niet maken. De schoten vielen vandaag ook niet, maar vooral de concentratie baart me zorgen.''

loading  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Basketbal
Donar
Video