Hersentumor aangetroffen bij bondscoach Ernes

Bij bondscoach Wim Ernes van de Nederlandse dressuurploeg is een hersentumor aangetroffen. De 57-jarige Ernes werd vlak voor de kerstdagen getroffen door een epileptische aanval en vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Het vermoeden bestond toen al dat die aanval was ontstaan door een gezwel in de hersenen. Medisch onderzoek bevestigde deze diagnose.

Uit een biopsie bleek dat het gaat om een kwaadaardige hersentumor. Een operatie is niet mogelijk, meldde de Nederlandse paardensportbond KNHS zaterdag in een korte verklaring. Bondscoach Ernes is inmiddels weer thuis in Schimmert. De Limburger bespreekt komende week met de artsen zijn mogelijke behandeltraject. Hij krijgt van de KNHS de komende tijd rust om zich voor te bereiden op zijn behandeling.

Ernes heeft de dressuurploeg sinds januari 2013 onder zijn hoede. Hij boekte successen op de grote kampioenschappen, onder meer met het teamgoud bij de EK afgelopen jaar in Aken. Ernes was tussen 1993 en de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta ook al bondscoach dressuur. Onder zijn leiding pakten zowel het team als Anky van Grunsven individueel zilver. De Limburger ging zich vervolgens toeleggen op werk als jurylid bij de grote toernooien. Zo zat hij in 2012 langs de ring bij de Spelen van Londen. Ernes keerde daarna terug als bondscoach, als opvolger van Sjef Janssen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.