Herstel bij Nummerdor en Varenhorst

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zich donderdag goed hersteld van hun nederlaag in de eerste groepswedstrijd op het EK beachvolleybal. Het als eerste geplaatste koppel won in het Zwitserse Biel zijn tweede partij in twee sets van de Oostenrijkers Alexander Huber en Robin Seidl. Het eerste bedrijf ging nog moeizaam (28-26), maar het tweede een stuk soepeler (21-15).

Het favoriete koppel ging woensdag nog pijnlijk onderuit tegen de veel lager ingeschaalde Russen Nikita Liamin en Dmitri Barsoek. De zondag ervoor wonnen Nummerdor en Varenhorst nog het prestigieuze grand slam van Moskou. De Nederlandse winnaars van het zilver bij het laatste WK treffen vrijdag in de derde en laatste groepswedstrijd de Duitsers Jonathan Erdmann en Kay Matysek.

Het als tweede geplaatste koppel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen boekte zijn tweede groepszege en is al zeker van de volgende ronde op het EK. De oud-wereldkampioenen wonnen in twee sets van de Letten Martins Plavins en Haralds Regza: 21-18 21-19. De Nederlanders spelen vrijdag tegen het Franse duo Youssef Krou en Edouard Rowlandson om de groepswinst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.