Het is voorbij voor Van Gaal, maar wat?

Louis van Gaal heeft zondag de speculaties over zijn toekomst zelf gevoed. ,,Het is voorbij'', zei hij zondag bij het verlaten van het spelershotel in Londen tegen een verslaggever van Sky Sports. Engelse media zagen dat als een bevestiging dat Van Gaal moet vertrekken bij Manchester United, maar het kon ook zomaar iets anders betekenen. Van Gaal, die bij het hotel alle tijd nam voor de fans, kan met ,,it's over'' ook bedoelen dat het seizoen voorbij is.

De Amsterdammer veroverde zaterdag op Wembley met zijn ploeg de FA Cup. Direct na afloop meldde de BBC dat Van Gaal deze zomer moet plaatsmaken voor José Mourinho. Geruchten daarover doen al maandenlang de ronde. Zelf wilde de oud-bondscoach van Oranje niets zeggen over zijn toekomst. Op de persconferentie werden vragen daarover direct afgekapt.

,,Ik laat jullie de FA Cup zien, mijn plannen bespreek ik niet met mijn vrienden van de pers, want die ontslaan me nu al zes maanden lang'', sprak Van Gaal geïrriteerd. Zondag werd weer een nieuw stukje toegevoegd aan de geruchtenstroom.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.