Het tophandbal begint pas weer in februari; bond NHV houdt rekening met belangen werkgevers vanwege corona

Dragan Vrgoc van Hurry-Up en Ephrahim Jerry van Sporting Nelo (rechts) in actie in betere tijden. Foto Boudewijn Benting

De handbalcompetities op het hoogste niveau beginnen niet weer in januari, maar pas in februari.

Dat heeft het Nederlands Handbal Verbond (NHV) besloten. Het bestuur van de handbalbond wil die latere herstart van de topcompetities, zoals BeNE-League en eredivisie, onder meer vanwege de belangen van werkgevers van spelers. ,,Bijna alle spelers uit onze hoogste competitie werken naast hun sport’’, zegt Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV. ,,Er zullen werkgevers zijn, bijvoorbeeld in de zorg, die niet willen dat hun werknemers weer gaan sporten in competitieverband. Als bond hebben we deze belangen meegenomen in de beslissing.’’

BeNe-League

Het besluit is in overleg met het topsportplatform, met daarom vertegenwoordigers van de tophandbalverenigingen, genomen. Hoewel er pas in februari op het hoogste niveau gespeeld kan worden, kan er in januari wel al volop getraind worden. Of ook de BeNe-League, de grensoverschrijdende competitie met Belgische en Nederlandse teams, in februari weer begint, is nog onduidelijk. Dat hangt ook af van de coronasituatie in België. Mogelijk maken de Nederlandse teams, met daarbij JD Techniek Hurry-Up uit Zwartemeer, eerst de play-offs om de Nederlands titel af.

Exacte datum herstart

De komende periode wordt gebruikt om te bezien hoe de trainingen zorgvuldig kunnen worden ingericht, zodat aan alle protocollen voldaan kan worden. Daarna wordt de exacte datum van de herstart bepaald.

Topcompetities in andere sporten hervatten eerder. Zo gaat het volleybal in het eerste weekeinde van januari weer van start en het korfbal op 16 januari.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport