Hibernian verrast Rangers in bekerfinale

Hibernian heeft zaterdag op Hampden Park in Glasgow voor een stunt gezorgd. De bescheiden ploeg uit de eerste divisie versloeg grootmacht Rangers in de Schotse bekerfinale met 3-2. Het beslissende doelpunt in de enerverende wedstrijd viel in de extra tijd en kwam op naam van David Gray. Ploeggenoot Anthony Stokes was met twee treffers (1-0 en 2-2) eveneens van grote waarde bij Hibernian, dat voor de eerste keer sinds 1902 weer eens kon pronken met de Schotse beker.

Rangers verzuimde in Glasgow de derde hoofdprijs van het seizoen veilig te stellen. Eerder verzekerde het vroegere Glasgow Rangers zich van de titel in de eerste divisie (Championship) en van de Challenge Cup. De ploeg van coach Mark Warburton komt volgend seizoen weer op het hoogste niveau uit, na in 2012 drie divisies lager te zijn ingedeeld vanwege een faillissement.

Rangers klaagde achteraf dat de spelers na het laatste fluitsignaal werden aangevallen door fans van Hibernian. Die bestormden het veld om daar feest te vieren, maar misdroegen zich volgens de club uit Glasgow. ,,Rangers is geschokt door het bizarre gedrag van de Hibernian-fans. Onze spelers werden aangevallen en konden met het oog op hun veiligheid niet meer terug het veld op komen voor de uitreiking van de medailles'', schrijft de club op de website. Rangers eist dat de voetbalbond en de politie onderzoek doen naar de zaak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.