Hiddink en Van Gaal aan de bak in Engeland

Guus Hiddink keert zaterdag om 16.00 uur (Nederlandse tijd) terug op de bank bij Chelsea, de Londense club waar hij eerder in 2009 een half jaar als interim-coach werkzaam was. Toen verving de Achterhoeker de ontslagen Braziliaan Felipe Scolari, nu neemt hij de plaats in van de Portugees José Mourinho, die met de landskampioen in de buurt van de degradatiezone was beland.

Chelsea neemt het op tegen Watford, nadat het vorige week het eerste duel zonder Mourinho al won van Sunderland. Hiddink bekeek die wedstrijd nog vanaf de tribune. ,,We moeten wat geluk afdwingen door heel veel inzet te tonen'', blikte hij eerder in de week al vooruit. Hiddink werd afgelopen zomer ontslagen als bondscoach van Oranje.

Voor een andere voormalig bondscoach wacht een uitermate belangrijk duel. Louis van Gaal won met Manchester United al weken geen wedstrijd meer en heeft het lastig. Dat maakt het uitduel met Stoke City pikant. Zeker met de op het oog nog zwaardere klus tegen Chelsea van maandag beseft Van Gaal dat er gewonnen moet worden in Stoke, waar om 13.45 uur (Nederlandse tijd) wordt afgetrapt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.