Hiddink hoopt op nieuw begin tegen Spurs

Chelsea kan maandag de titelstrijd in Engeland beslissen door in eigen huis Tottenham Hotspur een overwinning te onthouden. Koploper Leicester City zou bij puntenverlies van The Spurs niet meer te achterhalen zijn. Trainer Guus Hiddink ziet de wedstrijd op Stamford Bridge vooral als een kans voor zijn spelers om het teleurstellende seizoen van de huidige nummer tien nog enigszins positief af te sluiten en daarmee alvast een basis te leggen voor volgend jaar.

,,Chelsea kan het zich niet veroorloven om twee of drie van dit soort seizoenen te hebben, maar ik denk dat spelers nu nog steeds graag naar deze club komen", zei Hiddink, die in december de ontslagen José Mourinho opvolgde. ,,Chelsea zal zich volgend jaar weer oprichten en met clubs als Tottenham om de titel strijden. Dat is een mooie uitdaging voor spelers die hier naartoe komen."

De club uit West-Londen wordt volgend seizoen getraind door de 46-jarige Italiaan Antonio Conte. De voormalig bondscoach van Italië tekende begin april een driejarig contract.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.