Hiddink maakt seizoen af bij Chelsea

Guus Hiddink keert terug bij Chelsea. De Engelse kampioen maakte zaterdagmiddag bekend dat de 69-jarige Varssevelder het seizoen afmaakt als opvolger van de donderdag ontslagen manager José Mourinho. De Achterhoeker bekijkt de thuiswedstrijd tegen Sunderland nog even van een afstandje en laat het coachwerk over aan Steve Holland en diens assistent Eddie Newton. ,,Ik kijk er naar uit om terug te keren op Stamford Bridge'', zei Hiddink, die afgelopen zomer werd ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal.

Chelsea staat na zestien wedstrijden op de zestiende plek in de Premier League, slechts één punt boven de degradatiestreep. Mourinho leidde de 'Blues' vorig seizoen nog naar de landstitel en winst van de League Cup.

Hiddink stapte tijdens het seizoen 2008-2009 ook al in bij Chelsea als interim-manager. Eigenaar Roman Abramovitsj riep toen begin februari de hulp van de Nederlander in, nadat hij Luiz Felipe Scolari op straat had gezet. Hiddink leidde de Londense club naar winst van de FA Cup en de derde plek in de Premier League. In de Champions League liep Chelsea ternauwernood een plek in de finale mis. Onder de Varssevelder verloor de blauwe brigade in vier maanden slechts één competitiewedstrijd.

Geweldig

Zijn rentree op Stamford Bridge stemt Hiddink gelukkig. ,,Ik vind het geweldig. Chelsea is een van de grootste clubs ter wereld, maar staat op dit moment even niet op de plek waar hij thuishoort. Toch ben ik ervan overtuigd dat we het nog recht kunnen zetten dit seizoen'', aldus de geroutineerde opvolger van Mourinho. ,,Ik verheug me op de samenwerking met spelers en staf hier en helemaal op het weerzien met de supporters van Chelsea.''

Hiddink krijgt van Abramovitsj de kans zijn geschonden blazoen weer wat op te poetsen. De gelouterde trainer oogstte als bondscoach van Oranje louter kritiek. Na vijf nederlagen in tien wedstrijden besloot de KNVB hem te ontslaan. Hiddink keert volgende week, op tweede kerstdag thuis tegen Watford, terug op de bank. Twee dagen later treft hij met Chelsea het Manchester United van Louis van Gaal. In de achtste finale van de Champions League zijn de 'Blues' gekoppeld aan Paris Saint-Germain.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.