'Hiddink praat in Londen met Chelsea'

Guus Hiddink onderhandelt vrijdag in een hotel in Londen over de functie van hoofdtrainer bij Chelsea. ,,Ik wil zoveel mogelijk informatie inwinnen'', vertelde hij aan de Telegraaf. ,,Chelsea staat er namelijk belabberd voor en daar zijn oorzaken voor. Daar wil ik eerst goed inzicht in krijgen, voordat ik mijn beslissing neem."

Hiddink sluit uit dat hij zaterdag al als coach van Chelsea op de bank zit tijdens de thuiswedstrijd tegen Sunderland. ,,Dat doen de coaches. Of ik de wedstrijd ga bezoeken hangt af van mijn eerste gesprek. Naar aanleiding daarvan bepaal ik of ik langer in Londen blijft om de zaak verder te bespreken."

De 69-jarige Hiddink moet de donderdag ontslagen José Mourinho voor de rest van het seizoen vervangen. Als dat gebeurt, dan wacht hem op 28 december een aardig duel als de ontmoeting met het Manchester United van coach Louis van Gaal op het programma staat.

Vervanger

Het zou de tweede keer zijn dat Hiddink de gevallen topclub uit Londen weer succesvol moet maken. Hij maakte in 2009 het seizoen af als vervanger van de ontslagen Luiz Felipe Scolari. Hiddink leidde Chelsea toen naar de winst van de FA Cup en halve finale van de Champions League.

Hiddink werd in juni van dit jaar ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij werkte ook met de nationale ploegen van Zuid-Korea, Turkije, Rusland en Australië. Als clubtrainer had hij PSV, Real Madrid, Real Betis, Valencia, Fenerbahçe en Anzji Machatsjkala onder zijn hoede.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.