Hiddink: spelers zijn verplicht te presteren

Hij heeft nog geen wedstrijd aan het roer gestaan bij Chelsea, maar Guus Hiddink prikkelde donderdag alvast zijn nieuwe spelersgroep. ,,De spelers hebben de duidelijke plicht te presteren. Ze zijn hier bij een grote club en krijgen goed betaald. Ze moeten zich willen bewijzen. Spelers die die drang niet hebben, kan ik niet gebruiken'', zei de nieuwe trainer van de Londense club.

Hiddink volgde vorige week José Mourinho op als coach bij de kwakkelende landskampioen van Engeland. Afgelopen weekend won Chelsea, maar toen liet de Nederlander het coachen over aan assistent-trainer Steve Holland. Komende zaterdag staat Hiddink wel langs de lijn, als Chelsea het opneemt tegen Watford. ,,We moeten wat geluk afdwingen door heel veel inzet te tonen'', blikte hij vooruit.

De oud-bondscoach van Oranje heeft in Londen de taak om Chelsea terug aan de top te brengen. De gevallen club staat nu vijftiende in de Premier League en is dichter bij degradatie dan bij de plekken die recht geven op deelname aan de Champions League. Toch hoeven spelers niet te vrezen dat Hiddink hen zal afrekenen op die soms onthutsend slechte periode. ,,Ik begin met een open vizier. Het is lastig om te oordelen waarom ze niet presteerden, dan kan alleen als je er bovenop zat. Ik ga geen besluiten nemen op basis van wat er in het afgelopen jaar is gebeurd.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.