Hiddink wil Drogba als assistent bij Chelsea

Guus Hiddink hoopt dat Didier Drogba hem komt assisteren bij Chelsea. De Ivoriaanse spits zat zaterdag al naast Hiddink en eigenaar Roman Abramovitsj op de tribune tijdens de gewonnen thuiswedstrijd van de Engelse kampioen tegen Sunderland (3-1). De 37-jarige Drogba speelt sinds afgelopen zomer in de Amerikaanse competitie MLS bij Montreal Impact, waar hij in de nadagen van zijn carrière voetbalt.

,,Bij grote clubs als Chelsea vind ik het altijd goed om mensen met een hart voor die club, zoals Drogba, erbij te betrekken'', zei Hiddink woensdag na zijn eerste persconferentie als manager van Chelsea bij de NOS. ,,Het geeft een heel goed imago en bovendien kunnen zulke jongens alvast kijken welke functie ze in de toekomst willen bekleden. Daar komen ze achter als ze een poosje meelopen. Dat juich ik alleen maar toe.''

Voor Hiddink is het nog even afwachten of Drogba naast hem op de bank komt zitten. De spits, die Chelsea in 2012 aan de Champions League hielp, heeft momenteel zijn handen vrij omdat het Amerikaanse seizoen stil ligt. Mogelijk krijgt Drogba van de Canadese club toestemming om Hiddink een tijdje te helpen in Londen. ,,Hij heeft nog een contract met Montreal en was nu met vakantie'', zei Hiddink.

De namen van Boudewijn Zenden (ex-speler Chelsea) en Peter Bosz (trainer van Vitesse) gonzen ook rond als mogelijke assistenten van Hiddink. ,,In principe ga ik altijd eerst voor coaches uit het land zelf die beschikbaar zijn. Die weten hoe de cultuur in elkaar zit en dan ben ik snel geïnformeerd. Maar gezien mijn verleden weet ik dat hier wel'', aldus de oud-bondscoach van Oranje, die zei voorlopig goed te kunnen werken met de aanwezige assistent-coach Steve Holland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.