Hiddink zit met Chelsea in een zwart gat

Voor Guus Hiddink en Chelsea dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De Engelse kampioen van vorig jaar is uitgeschakeld in de Champions League en FA Cup en staat in de Premier League in de middenmoot. De plekken die recht geven op Europees voetbal, lijken te hoog gegrepen voor de 'Blues'.

,,We zitten in een vreemde situatie. Chelsea is gewend om in de laatste maanden van een seizoen altijd mee te doen om de prijzen'', zei Hiddink vrijdag. ,,Maar nu zitten we in een soort zwart gat. Er is niets om voor te spelen.'' Hiddink, die na dit seizoen plaatsmaakt voor Antonio Conte, heeft zijn spelers desondanks opgedragen karakter te tonen in de laatste vijf wedstrijden. Te beginnen zaterdag tegen Manchester City, de halvefinalist in de Champions League.

Spits Diego Costa is terug na drie wedstrijden schorsing, maar John Terry, Eden Hazard, Loïc Rémy en Kurt Zouma kunnen allemaal vanwege blessures niet meedoen. Dat geldt bij Manchester City voor David Silva, Raheem Sterling en Vincent Kompany.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.